Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne ciasto na kokosanki w kształcie zajączka wielkanocnego :)
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 19
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 179
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 19
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 179
Składniki
CIASTO: W misce utrzeć masło z cukrem, dodajemy jajka, mleko, mąkę, proszek do pieczenia. Wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Ciasto wylewamy na blaszkę, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30-40 minut. POLEWA: Na małym ogniu rozpuszczamy masło, dodajemy mleko, kakao oraz cukier, mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Wstawić do lodówki do przestygnięcia.
Pokrojone kawałki ciasta (ja użyłem foremki w kształcie zająca) zanurzamy w polewie, następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych. Należy odstawić w chłodne miejsce aby polewa się zastygła.