Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Pozostawiłam więc moją cudowną, inteligentną rodzinę, zanurzyłam się w ciepłej kąpieli i zaczęłam rozważać samobójstwo przez utopienie. Potem jednak przypomniałam sobie o resztkach ciasta czekoladowego w lodówce i wynurzyłam się, nabierając powietrza w płuca. Dla niektórych rzeczy warto żyć." - powiedziała Cecelia, gdzieś <Na końcu tęczy>
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6273
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 146
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 316
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6273
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 146
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 316
Składniki
SPÓD: Ciastka kruszysz w drobny mak. Następnie dodajesz masło orzechowe oraz olej i wszystko mieszasz. Masa powinna się delikatnie kleić do rąk. Potem już tylko szukasz ulubionej formy i wykładasz nią spód. Wyrównujesz i wkładasz do lodówki na około 30 minut. Czekasz cierpliwie. W międzyczasie możesz przygotować nerkowce...
NERKOWCE: Zalewasz wrzątkiem i czekasz aż zmiękną - jakieś 20 minut...
MASA CZEKOLADOWA: Czekoladę rozpuszczasz w kąpieli wodnej, po czym mieszasz ją z odsączonymi nerkowcami (20 minut szybko mija), mleczkiem kokosowym oraz ksylitolem. Prawie gotowe. Teraz tylko zblenduj wszystko na gładką masę...i gotowe :) Masę wylewasz na wcześniej przygotowany spód i wstawiasz do lodówki na minimum 12 godzin... Po 12 godzinach cieszysz się życiem i głębokim smakiem tarty czekoladowej...a jak mówił klasy: Czekolada nie zadaje głupich pytań :)