Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Waniliowy sernik z malinówką"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 152
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 874
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 152
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 874
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
W garnku stop 12 dag masła, odstaw do wystudzenia. Herbatniki pokrusz w malakserze. Okruszki wymieszaj z masłem. Tortownicę o śr. 26 cm posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Spód wylep masą z ciasteczek. Wstaw do lodówki na ok. 30 minut.
W tym czasie pozostałe masło utrzyj z solą, cukrem i 2 op. cukru waniliowego. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, domieszaj porcjami twaróg. Potem do masy serowej wsyp kaszkę, wbij jajka. Całość wymieszaj mikserem.
Połącz 20 dag konfitury z nalewką oraz biszkoptami. Rozsmaruj na spodzie z ciasteczek. Na to wyłóż masę serową. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz przez 60-70 minut. Przestudź, ostrożnie wyjmij z tortownicy.
Śmietanę kremówkę ubij z trzecim cukrem waniliowym. Przełóż do szprycy cukierniczej. Resztę konfitury podgrzej, przetrzyj przez sitko. Zimny sernik pokrój na porcje. Udekoruj je rozetkami bitej śmietany i kleksami konfitury.Źródło: Tina