Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasto, idealne na przyjęcia i święta.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1178
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1178
Składniki
Jaja ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy przesianą mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia oraz ocet. Pieczemy przez 25 minut w nagrzanym piekarniku do 170 stopni. Po ostygnięciu przekroić ciasto na dwie części.
Jaja ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy przesianą mąkę pszenną, ziemniaczaną, kakao, proszek do pieczenia oraz ocet. Pieczemy przez 15 - 20 minut w nagrzanym piekarniku do 170 stopni.
Czerwone galaretki rozpuść w ½ litra wody. Dodaj starte na tarce o dużych oczkach jabłko. Tak samo z galaretką zieloną. Ugotuj budyń Wystudź. Utrzyj z margaryną, olejkiem waniliowym oraz cukrem pudrem waniliowym.
Układaj warstwami; jasny biszkopt, krem, galaretka, krem, ciemny biszkopt, krem, galaretka, krem, jasny biszkopt. Całość posyp cukrem pudrem waniliowym.