Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Waniliowe ciasto z porzeczkami"
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 917
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 60
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 71
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 917
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 60
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 71
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj śmietanę, olej, proszek do pieczenia i mąkę, dokładnie zmiksuj.
Ciasto wylej do tortownicy (średn. 23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch równomiernie posyp czarnymi porzeczkami.
Piecz w 180oC około 40 minut albo do suchego patyczka. Wystudź ciasto na kratce, posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1 złŹródło: Chwila dla Ciebie