Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Musisz go zrobić dla ukochanej osoby.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 456
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13319
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 104
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 456
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13319
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 104
Składniki
Przygotowanie: Trzy galaretki rozpuścić w 300 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia i zacisnąć obręcz. Następnie dno tortownicy wyłożyć biszkoptami (w razie potrzeby dociąć aby dno było dokładnie wyłożone) Twaróg zmiksować z cukrem pudrem na gładką masę. Miksując dodać tężejącą galaretkę. Zimną śmietanę ubić na sztywno, dodać do masy serowej i wymieszać dokładnie łyżką. Po czym wylać do tortownicy i wstawić do lodówki na około 2 godziny. W międzyczasie przygotować galaretkę agrestową do dekoracji według przepisu na opakowaniu. Gruszki obrać, pokroić w plasterki o grubości 0,5 cm i wycinać serduszka (lub inne kształty). Następnie wyciętymi serduszkami z gruszek przystroić górę sernika, po czym zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki i najlepiej podawać następnego dnia. SMACZNEGO.