Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 14-04-2016
Bardzo kruche ciastka, których słodycz została złamana limonkowym lukrem
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 588
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 146
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 588
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 146
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Składniki
Wafelki (dałam Princepolo) drobno siekamy lub ścieramy na tarce. Do miski wsypujemy mąkę, cukier i pokrojone wafelki, dodajemy do tego jajka oraz pokrojoną zimną margarynę. Całość zagniatamy na jednolite ciasto i wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Schłodzone ciast cienko rozwałkowujemy i wycinamy ciastka. Układamy je na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 10 minut w temp. 180 stopni.
LUKIER: Cukier puder dokładnie mieszamy z sokiem z limonki, aby nie było grudek (w razie potrzeby dosypujemy cukier lub dolewamy soku z limonki bądź wody). Ostudzone ciastka smarujemy lukrem i czekamy, aż ten zastygnie.