Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze wafelki przygotowane na prośbę wnuków. Wafelki o smaku mocno czekoladowy z bakaliami. Proste , szybkie i bardzo smaczne. Polecam
garnek, deska, nóż, łyżka drewniana,
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 155
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 155
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
Przygotowanie masy; Wodę zagotować z cukrem , dodać masło lub margarynę ,podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia tłuszczu. Po zagotowaniu zdjąć z ognia dodać pozostałe składniki czyli kakao, wiórki kokosowe, rodzynki , budyń czekoladowy mleko w proszku wymieszać. Dodać połamana czekoladę i ponownie wymieszać. Na koniec wmieszać pokruszone wafle tortowe. Masę lekko przestudzić. Wafle rozłożyć i jeszcze ciepłą masą przekładać. Jeden wafel posmarować masą nałożyć drugi i znowu posmarować masą i znowu nałożyć następny wafel i tak do wyczerpania. Pamiętając że ostatnią warstwą powinien być wafel suchy. Wafle obciążyć deską i odstawić do wystudzenia na kilka godzin. Kroić w dowolnej wielkości kawałki. Smacznego
Nałożenie masy.
Nałożenie wafla.
Obciążenie deską.
Krojenie.
Wafle możemy kroić w różne kształty.
Gotowe wafelki do podania.