Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Uszka wigilijne"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10557
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 915
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4932
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10557
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 915
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4932
Składniki
Mąkę przesiać, dodać jajo, oliwę, sól. Wyrabiać ciasto, stopniowo dodając letnią wodę z mlekiem.
Grzyby namoczyć na noc, ugotować, pokroić. Cebulę pokroić, zeszklić na maśle, dodać grzyby i bułkę tartą. Doprawić do smaku.
Ciasto rozwałkować, wykrawać kwadraty o boku ok. 4 cm. Na każdy nałożyć grzybowy farsz, sklejać po przekątnej, tak by powstał trójkąt. Skleić dwa końce trójkąta i uformować kształt uszka. Uszka wrzucać do osolonej wrzącej wody, gotować 4 minuty od wypłynięcia. Podawać z barszczem.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień