Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Częstuję pysznym ciastem. Prostym w wykonaniu i oczywiście bardzo szybkim. Napiszę Wam szczerze, że lubię takie ciasta, które można upiec na pyszny i szybki podwieczorek. Wystarczy mieć puszkę ananasów w szafce. Proste w wykonaniu, więc uda się każdemu. Zapiszcie przepis i upieczcie. Zapewniam, że nie pożałujecie. Smacznego życzę :)
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 27
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 322
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 27
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 322
Składniki
Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy. Dodajemy śmietanę i dokładnie ucieramy. Na koniec wsypujemy mąkę tortowa i proszek do pieczenia i dokładnie ucieramy.
Tak wykonane ciasto przekładamy do podłużnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm. Następnie na wierzchu ciasta układamy pokrojone ananasy, wcześniej dokładnie odsączone z syropu.
Ciasto pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia się ciasta. Ciasto sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone studzimy, kroimy i podajemy. Smacznego życzę.
Ciasto pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia się ciasta. Ciasto sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone studzimy, kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Ciasto można pokroić na około 16 porcji. Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Foremka o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm.