Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto można zrobić z różnymi owocami i zawsze jest pyszne :) Przepis mam od znajomej :)
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 20
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 111
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 20
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 111
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym lub olejkiem waniliowym. Ucierać dodając po jednym jajku, następnie dodać ocet. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać z masą tak, aby powstało gładkie ciasto. Tortownicę o średnicy 26 cm posmarować masłem, posypać tartą bułką. Przełożyć masę. Truskawki oczyścić, poukładać je na cieście. Piekarnik nagrzać do 180 st. C. Wstawić ciasto piec około 50-60 minut.