Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Twarogowy keks z jeżynami i morelami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 144
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 144
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 607
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Kruszonka: mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia na stolnicę. Dodaj cukier, cukier waniliowy i masło pokrojone na kawałeczki. rozcieraj palcami, aż powstaną drobne grudki. Rozdziel je. Do jednej połowy dodaj kakao, a do drugiej - posiekane migdały. Zagnieć czekoladową i migdałową kruszonkę. Obie włóż do lodówki.
Masa: czekoladę stop w gorącej kąpieli wodnej, przestudź. Morele umyj, wytrzyj, rozetnij, wyjmij pestki. Miąższ moreli pokrój w kostkę. Jeżyny opłucz na sitku, osącz, osusz na ściereczce. Masło utrzyj z cukrem. Dodaj stopioną czekoladę oraz jajka, twaróg i śmietanę. Wsyp budyń. Owoce oprósz mąką, wrzuć do masy serowej. Całość dobrze wymieszaj.
Foremkę (11 x 30 cm) posmaruj tłuszczem i oprósz tartą bułką. Na spodzie rozsyp 1/3 migdałowej kruszonki. Mocno dociśnij. Nałóż masę serową. Wierzch posyp pozostałą migdałową kruszonką oraz kruszonką z kakao. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 st. Piecz 75 minut.Źródło: Tina