Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Suszone oraz kandyzowane owoce rozdrobnij, oprósz mąką. Jajka rozbij, żółtka oddziel od białek. Utrzyj je z solą, masłem oraz cukrem i cukrem waniliowym.
Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, porcjami domieszaj twaróg. Wsyp kaszkę. Wlej rum. Dobrze wymieszaj. Białka ubij na sztywną pianę. Domieszaj do masy serowej. Wrzuć bakalie, przemieszaj.
Dużą podłużną foremkę posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Nałóż do niej przygotowaną masę serową. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 170. Piecz ok. 50 minut. Jeżeli wierzch za mocno będzie się rumienić, przykryj sernik kawałkiem pergaminu.