Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, może zastąpić tort
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 244
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 244
Składniki
żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl.gorącej wody odstawić do wystygnięcia
cytrynę sparzyć osuszyć i wycisnąć sok
jogurt wymieszać z ostudzoną żelatyną i sokiem z cytryny i cukrem,odstawić w chłodne miejsce
śmietankę kremówkę ubić na sztywno,gdy masa jogurtowa będzie gęstnieć połączyć z ubitą śmietaną
biszkopty układamy na dnie foremki,na biszkopty układamy 30 dag truskawek,na owocach rozsmarować krem jogurtowy wyrównać i wstawić do lodówki na 2 godziny.
w tym czasie rozpuszczamy galaretkę,odstawiamy do wystygnięcia, kiedy masa jogurtowa ściągnie,układamy pozostałe pokrojone truskawki,zalewamy galaretką wstawiamy do lodówki do stężenia galaretki.
dekorujemy bitą śmietaną.SMACZNEGO.