Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowy sernik na zimno to bardzo lekkie i zdrowe ciasto. Jest zrobione na bazie jogurtu i serka waniliowego połączonych z galaretką. Do tego dodałam warstwę musu truskawkowego z własnych mrożonych truskawek oraz warstwę galaretki.
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 35
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 347
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 4397
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 35
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 347
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 4397
Składniki
Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 24cm wyłożyłam papierem do pieczenia. Na dnie ułożyłam okrągłe biszkopty jeden przy drugim. Niektóre poprzycinałam żeby się dobrze wpasowały. Dwie galaretki truskawkowe zwykłe rozpuściłam w 400ml gorącej wody i wystudziłam. Gdy były zimne zmieszałam jogurt naturalny z serkiem waniliowym a następnie połączyłam je z zimnymi galaretkami. Tak powstałą masę wylałam na biszkopty i wstawiłam ciasto do lodówki żeby masa stężała. Truskawki mrożone włożyłam do garnka i zagotowałam. Gdy zaczęły się gotować i były już miękkie zblendowałam je na mus. Dwie szklanki takiego gorącego musu wymieszałam z proszkiem jednej galaretki truskawkowej zwykłej i odstawiłam do wystygnięcia. Gdy mus był zimny wylałam go na ciasto i schowałam z powrotem do lodówki. Galaretkę truskawkową z pianką rozpuściłam według przepisu na opakowaniu w 375ml gorącej wody i wystudziłam. Zimną wylałam na mus truskawkowy. Ciasto wstawiłam ponownie do lodówki aby wszystkie warstwy stężały. Ciasto podałam następnego dnia, ale można go podać gdy stężeje galaretka z pianką.