Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Truskawkowy miodownik"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 184
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 184
Składniki
Ciasto: margarynę posiekaj z mąką. Dodaj resztę składników. Zagnieć ciasto. Upiecz oddzielnie 3 placki. Posmaruj mlekiem, ostudź.
Krem jasny: z mleka, obu rodzajów mąki, cukru ugotuj budyń. Zimny – zmiksuj z masłem. Krem truskawkowy: zmiksuj truskawki, podgrzej. Wsyp galaretki. Rozpuść i ostudź. Krążek ciasta posmaruj kremem truskawkowym, połóż ciasto. Posmaruj kremem jasnym, znów połóż ciasto. Wierzch polej polewą.
<strong>Magdalena Dopart z Maćkówki</strong>Źródło: Takie jest życie