Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto bez pieczenia z jogurtów kokosowo migdałowych. Zrobimy je w 20 minut.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8409
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 189
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 418
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8409
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 189
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 418
Składniki
Prostokątna blaszka 22 X 9 cm. Blaszkę lekko smarujemy margaryną i wykładamy folią przezroczystą. Jogurt wyjmujemy z lodówki i mieszamy z sokiem cytrynowym. Żelatynę rozpuszczamy w minimalnej ilości gorącej wody, studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno. Do schłodzonej ale płynnej żelatyny dodajemy po łyżce jogurt, dobrze mieszamy. Ubitą śmietanę delikatnie mieszamy z jogurtem. Około 1/3 białej masy wykładamy na spód blaszki, wyrównujemy. Na masę układamy połówki 5 truskawek z dekoracji. Resztę masy miksujemy z 150 g truskawek i przekładamy do foremki. Wierzch przykrywamy herbatnikami.
Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Potem obracamy formę, zdejmujemy folię i polewamy polewą czekoladową. Pół na pół czekolady i mleka.