Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placka z truskawkami chyba nie trzeba zachwalac bo wiadomo że jest to najbardziej lubiane ciasto .....
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Placek:Ubic białka, dodac cukier , żółtka i resztę składników ciasto podzielic na 2 części i upiec 2 placki 180 stopni 20 min
Masa: 2 szkl mleka zagotowac z cukrem waniliowym i kryształem.Zółtka i budynie połaczyc z gotującym sie mlekiem zagotowac az zrobi się gesty krem ,schłodzic . Margarynę lub masło utrzec dodac zimny krem i zapach waniliowy połaczyc do uzyskania puszystej masy .
bitą smietanę przygotowac jak na opakowaniu gdy będzie ubita dodac 2 tężejące galaretki rozpuszczone wczesniej w 2 szkl wody połaczyc razem
2 pozostałe galaretki rozpuscic wg opakowania
Placek na gotowo od dołu 1 placek , połowa masy , na masę układamy bezy pózniej 2 częśc masy , następnie 2 placek , bita śmietana z galaretką , na nią poukładac truskawki pokrojone na kawałki i na koncu wylac 2 pozostałe galaretki i można zajadac.