Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser dla małych i dużych, smaczny i efektowny. Truskawkowe tiramisu to wiosenna odsłona tradycyjnego włoskiego tiramisu. U mnie wersja bezjajeczna. Zamiast kawy i amaretto duża ilość musu truskawkowego.
blender ręczny bądź kielichowy, mikser/robot kuchenny
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 582
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 40
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 39
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 344
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 582
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 40
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 39
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 344
Składniki
Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek i miksujemy na mus np przy pomocy blendera
Do miski robota wlewamy schłodzoną śmietankę, dajemy mascarpone, cukier puder i ewentualnie śmietan-fix. Wszystko ubijamy na jednolity, puszysty krem
Na dno pucharków wkładamy połamane na mniejsze kawałki biszkopty ( u mnie półtora sztuki na jedną warstwę)
Biszkopty przykrywamy warstwą kremu mascarpone ( ja użyłam rękawa cukierniczego i ozdobnej tylki )
Na krem wylewamy po ok 3 łyżki musu truskawkowego
Na mus dajemy znów połamane biszkopty ( 1,5 sztuki ), potem krem i na wierzch mus
Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny