Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego jak ciasto truskawkowe do kawy w dni upalne.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4784
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 44
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31860
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4784
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 44
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31860
Składniki
1. Biszkopty układamy na dnie tortownicy 24/24
2. Galaretki każdy kolor w osobnym naczyniu rozpuszczamy w 1 ½ szk. wody gorącej, studzimy i odstawiamy do lodówki.
3. Czerwoną galaretkę miksujemy z serkami homogenizowanymi, gdy masa trochę stężeje wlewamy na biszkopty.
4. Na masie układamy truskawki.
5. Po między truskawkami robimy kleksy z galaretki zielonej.
6. Serek śmietankowy miksujemy ze śmietaną i cukrem pudrem.
7. Dodajemy pokruszoną czekoladę, delikatnie mieszamy.
8. Wykładamy masę na truskawki.
9. Wierzch ciasta dekorujemy truskawkami.
10. Na koniec fantazyjnie układamy galaretkę.
11. Chłodzimy 2 godziny. 12. Ciasto gotowe. 13. Smacznego.