Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Truskawkowa Charlotta"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 159
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 172
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 159
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 172
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Składniki
Do rondelka wsyp cukier kryształ, wlej 50 ml wody, zagotuj, a potem ostudź. Dno i boki tortownicy wyłóż podłużnymi biszkoptami. Posmaruj je z jednej strony syropem cukrowym.
Żelatynę rozpuść w małej ilości letniej wody, odstaw do ostudzenia. W misce zmiksuj serek ricotta razem z cukrem pudrem i twa- rogiem (miękkim lub zmielonym). Wmieszaj ubitą na sztywno kremówkę. Kilka łyżek masy zmiksuj z żelatyną. Połącz z resztą masy.
Truskawki oczyść, połowę pokrój w plasterki. W tortownicy układaj warstwami krem serowy oraz pokrojone truskawki. Odstaw na 2 godziny do lodówki. Ozdób resztą truskawek.
czas ok. 60 min; porcja – 290 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety