Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Trójkąciki z pianką malinową"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 44
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 40
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 44
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 40
Składniki
Białka ubij mikserem na sztywno, pod koniec wsypując cukier. Następnie dodawaj po jednym żółtku. Na koniec wsyp mąkę, wymieszaj łyżką. Ciasto przelej do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 20 min w temperaturze 180°C.
3 łyżeczki żelatyny rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku. Do 50 dag malin dodaj połowę soku z cytryny oraz cukier. Podgrzewaj, aż owoce się rozpadną. Przetrzyj przez sitko. Do musu wlej ciepłą żelatynę, wymieszaj. Śmietankę ubij na sztywno. Wlej mus z żelatyną, delikatnie wymieszaj. Masę przelej na wystudzony spód biszkoptowy, wstaw do lodówki.
Resztę żelatyny rozpuść w niewiel kiej ilości wrzątku. Do 40 dag malin dodaj cukier puder i sok z cytryny, podgrzej, przetrzyj przez sitko. Dodaj żelatynę, wymieszaj. Wylej na stężałą piankę, wstaw do lodówki. Udekoruj malinami i płatkami migdałowymi.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 260 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie