Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na świątecznym stole nie może zabraknąć tradycyjnego makowca własnego wypieku. Dzięki zastosowaniu gotowych składników, możemy przygotować go bardzo szybko.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 247
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 247
Składniki
Gotowe ciasto drożdżowe należy wyjąć z lodówki ok. 20 minut przed przygotowaniem. Jeśli chcesz zrobić własne ciasto, przygotuj je według sprawdzonego przepisu.
Rozgrzać piekarnik do 180ºC.
Ciasto rozwałkować i wysmarować masą makową (czym grubsza warstwa tym lepiej). Zwinąć w rulon. Tak przygotowany makowiec wyłożyć na blachę i posmarować roztrzepanym białkiem.. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na ok. 45 min.
Gotowe ciasto polać lukrem i posypać bakaliami wg upodobań.