Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Murzynek to wspomnie dzieciństwa, mama przygotowywała pyszny szybki placek, gdy dzieci miały ochotę na coś słodkiego. Z tego przepisu wychodzi pyszny i wilgotny. Możesz polać go polewą czekoladową lub przełożyć kremem. https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-murzynek,1939409,smaker.html
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 351
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1290
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14743
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 351
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1290
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14743
Składniki
W garnku umieść mleko i masło , podgrzewaj aż masa zrobi się płynna Do miski przesiej mąkę , kakao i proszek i wlej ciepłe mleko, wymieszaj aż składniki się połączą . Następnie dodaj żółtka i cukier waniliowy , wymieszaj .
W osobnej misce ubij białka z cukrem na sztywno , dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj . Ciasto wyłóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 20 x25 i piecz w temperaturze 180 st. około 30-35 minut lub do suchego patyczka .
Czekoladę rozpuść ze śmietaną polej nią wystudzone ciasto . Smacznego .