Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo delikatne o smaku mięty, bardzo pyszne. Ciasto z biszkoptem budyniowym, masą i kremem.
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 17421
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 813
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4519
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 17421
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 813
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4519
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać budynie z mąką i proszkiem i już mieszać łyżką. Wylać do blaszki z papierem(30x40). Piec ok. 25-30 min. w 175*.
masa-Zagotować wodę,włożyć landrynki i na małym ogniu,rozpuścić.W 1 szklance mleka rozrobić budynie. Zagotować resztę mleka z cukrem i rozpuszczonymi landrynkami.Ugotować budyń, schłodzić do letniego, od czasu do czasu mieszając.Albo przykryć ściśle folią spożywczą i odstawić aż wystygnie.Masło miękkie utrzeć z budyniem(po 1 łyżce). Wmieszać startą czekoladę i rozsmarować na biszkopcie.
krem-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie,schłodzić do letniego. Jogurty ubić z cukrem i serkiem. Dolewać letnią żelatynę i zmiksować.Wyłożyć na masie budyniowej.
Posypać startym czekoladowym wafelkiem i schłodzić.