Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27470
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1201
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27470
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1201
Składniki
Ciasto: jajka utrzeć z cukrem i na przemian dodawać mąkę z proszkiem oraz mleko. Na końcu dodajemy olej. upiec w 180 st przez ok 45 minut [lub do suchego patyczka]. ostudzić, przekroić na 3 płaty.
Masa: ubijamy kremówkę. do ubitej śmietany dolewamy cienkim strumieniem sok. masa powinna ubijać się na gęsty krem. dodajemy żelatynę [płynną]. gęsty krem wstawiamy na chwilę do lodówki.
krem maślany: masło ucieramy dodając partiami cukier i po łyżce mleka. ucieramy do czasu aż krem zrobi się gładki bez żadnych grudek.
Przełożenie: ciasto-dżem-masa-ciasto-dżem-masa-ciasto. Całość obłożyć kremem maślanym i pokryć lukrem plastycznym. zarówno lukier na pokrycie tortu jak również na figurki zrobiłam z tego przepisu : http://kotlet.tv/lukier-plastyczny-do-tortow/