Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort z orzechami"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 206
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 206
Składniki
Białka ubij na sztywno. Dodaj żółtka, cukier, obie mąki, proszek, kakao. Delikatnie wymieszaj.
Przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia, piecz biszkopt przez około 35 minut w temperaturze 180° C. Ostudź ciasto, przekrój na trzy równe krążki.
Z mleka odlej pół szklanki, resztę zagotuj. Do zimnego mleka wsyp budyń, cukier, wymieszaj, wylej na wrzące mleko, mieszaj, aż się zagotuje. Odstaw do ostygnięcia.
Zimny budyń zmiksuj z masłem i cukrem pudrem. Wciśnij sok z cytryny. Wymieszaj. Dodaj trochę wiórków czekoladowych.
Każdy placek biszkoptowy posmaruj kremem, kładź jeden na drugi. Ozdób posiekanymi orzechami i wiórkami czekoladowymi.
Czas: około 90 minutŹródło: Dobry Tydzień