Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort z masą bananową i kajmakową"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 452
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 452
Składniki
Mąkę przesiej, posiekaj z masłem. Dodaj kakao, żółtka, cukier i zagnieć ciasto. Schłodź. Ciasto rozwałkuj. Wylep nim dno i boki tortownicy. Piecz 30 minut w 180°C.
Śmietanę ubij. Dodaj serek, zmiksuj. Czekoladę rozpuść, zmiksuj z masą. Połowę wyłóż na spód, dodaj kajmak i banany zmiksowane z serkiem. Na wierzch wyłóż resztę śmietany z serkiem i polej kajmakiem. Udekoruj wiórkami czekolady.
Czas: około 2 godzin.
Regularne jedzenie bananów obniża ciśnienie tętnicze krwi, wzmacnia serce, obniża poziom cholesterolu, ułatwia zasypianie, wspomaga układ nerwowy, ułatwia odkwaszenie organizmu, jest doskonałym środkiem na zgagę. Banany warto jeść przy problemach gastrycznych i w okresie rekonwalescencji. Ale uwaga! Mają sporo cukru.Źródło: Dobry Tydzień