Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort z kremem kawowym"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 164
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 218
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 164
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 218
Składniki
Do szklanki ciepłej herbaty wlej 50 ml rumu. Dodaj sok wyciśnięty z cytryny, wymieszaj ponczu. Gotowe blaty biszkoptowe (czekoladowe) rozłóż na desce. Każdy skrop herbacianym ponczem. Najwilgotniejsze powinny być brzegi.
Krem kawowy przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Odstaw na 30 minut do lodówki, aby masa lekko stężała. Czekoladę rozpuść w rondelku z łyżką oleju. Odstaw do ostudzenia.
Nasączone blaty biszkoptowe przełóż kremem kawowym i delikatnie dociśnij. Resztą kremu posmaruj wierzch i boki tortu. Udekoruj czekoladowymi różyczkami i rozetkami z bitej śmietany. Polej rozpuszczoną gorzką czekoladą.
Czas 120 min; porcja – 370 kcal, cena 3 zł.Źródło: Świat kobiety