Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 181
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 181
Składniki
Żoltka utrzec z cukrem i cukrem waniliowym na gladką puszystą mase.Zmieszac budyn(w proszku) z zimnym mlekiem dodac do zoltek wstawic na gaz gotowac 10 minut ciągle mieszając wystudzic.Maslo utrzec dodając po lyzce budyniowej masy.Do cienko wysmarowanej maslem formy wlozyc polowe masy,duzą łyzke wyrownac powierzchnię.Pozostalą mase polozyc na kakao starannie wymieszac.Wylozyc na bialą mase powkladac biszkopty wstawic do lodowki by stezala.Przygotowac galaretki dodając nieco mniej wody .Na biszkopty umyte i dokladnie osaczone owoce(naljepiej wytrzec je scierką lub serwetkami z bibuly).Zalac tezejącą galaretką zastudzic.