Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort z galaretką"
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2190
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 139
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 145
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2190
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 139
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 145
Składniki
Maliny rozmroź. Oddziel żółtka od białek, żółtka utrzyj z solą, 10 dag cukru i 1 cukrem waniliowym. Białka ubij, połącz z masą żółtkową. Mąkę przesiej z proszkiem.
Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj łyżką. Formę w kształcie serca wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Piecz 20 minut w 175oC.
Żelatynę namocz, a kiedy spęcznieje, rozpuść, podgrzewając. Maliny zmiksuj z resztą cukru i drugim cukrem waniliowym, przetrzyj, połącz z jogurtem. Śmietanę ubij, dołóż do masy.
Domieszaj żelatynę. Wylej na biszkopt. Schładzaj 2 godz. Kisiel przygotuj wg przepisu, wystudź, rozsmaruj na torcie. Udekoruj go płatkami, miętą, serduszkami i ew. malinami.Źródło: Naj