Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla cierpliwych
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Upiec 3 okrągłe biszkopty z 5 jaj(na jedno jajko 1łyżka cukru).
Z 8 jaj upiec biszkopt w kształcie serca, przekroić na trzy placki.
Ugotować budyń, wystudzić. Do utartego masła dodać budyń. Odłożyć masę do wysmarowania tortu. Do reszty wmiksować śmietanę. brzoskwinie odsączyć z syropu i pokroić w kostkę. Dodać do masy.
Do syropu dodać spirytus, można dodać trochę wody. Zależy czy tort ma być "pijany". Napączować blaty biszkoptowe.
Przełożyć biszkopty masą, schłodzć każdy poziom osobno. Wierzchy elementów przykryć masą cukrową, boki obsypać kokosem.
Na okrągły tort położyć serce. Udekorować kwiatami z masy cukrowej.