Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i kolorowy tort dla maluchów.
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 14
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 32
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 14
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 32
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 34
Składniki
Upiec dwa biszkopty jeden w dużej tortownicy/31cm./ drugi w mniejszej/u mnie średnica 20 cm./ i kilka dużych łyżek ciasta biszkoptowego upiec w miseczce lub w naczyniu półokrągłym aby zrobić z tego sukienkę lalki.Proporcje podałam podwójnie.
Śmietanę ubić z cukrem i śmietanfixem na sztywno,odstawić do lodówki.Następnie sporządzić krem czekoladowy.
Pierwszy biszkopt przekroić dwa razy przełożyć dżemem z czarnej porzeczki lub ubitą śmietaną jak kto chce kolejność wg.upodobań.Każdy blat należy skropić esensją z herbaty
Mniejszy biszkopt zrobić podobnie jak większy
Z półokrągłego biszkopta zrobić spódniczkę dla lalki /ja też przełożyłam ją dwa razy kremem/
W środku spódniczki wyciąć dziurkę aby włożyć do niej lalkę owiniętą folią spożywczą i dekorować wg. własnego pomysłu.
Pierwszy raz robiłam tą lalę i udekorowałam własnym pomysłem.Wnusia była szczęśliwa.