Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały, łatwy i smaczny tort urodzinowy.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Składniki
Masa: Śmietankę ubić na bardzo sztywną pianę razem z cukrem pudrem. Delikatnie sztywną pianę wymieszać z serem mascarpone.
Przełożenie: Brzoskwinie pokroić w kostkę. Pokrojone brzoskwinie wymieszać z konfiturą brzoskwiniową.
Poncz: Wymieszać wszystkie składniki ze sobą
Tort: Do zrobienia tortu potrzebne będą 3 blaty biszkoptu. Polecamy nasz przepis na biszkopt. Dolny krążek biszkoptu skropić połową ponczu, położyć połowę przełożenia, a następnie 1/3 masy. Całość przykryć drugim (środkowym) krążkiem. Skropić go, ułożyć resztę brzoskwiń i 1/3 masy. Przykryć ostatnim, górnym krążkiem. Jeżeli tort nie będziemy pokrywać masą cukrową, wierzch i boki pokryć ostatnią częścią masy.