Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort twarogowy z kwaskowymi wiśniami i migdałową nutą"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10555
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 914
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4930
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 852
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10555
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 914
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4930
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 852
Składniki
Czekoladę stop, wystudź. Jajka ubij z cukrem pudrem. Dodaj 2/3 szkl. śmietany, czekoladę oraz olej. Porcjami wsyp obie mąki i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Ciasto rozsmaruj na spodzie tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 30 minut w temperaturze 175oC.
Żelatynę rozpuść w odrobinie wrzątku. Resztę śmietany ubij z cukrem. Połącz z serem, likierem i żelatyną. Rozsmaruj na wystudzonym spodzie. Schładzaj 2 godziny. Z kompotu i kisielu ugotuj masę wiśniową. Wystudź ją i wyłóż na tort. Boki ozdób płatkami migdałowymi.Źródło: Naj