Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jeden z moich pierwszych tortów. Biszkopt dwukolorowy i pyszna masa śmietankowa.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 164
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 73
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1135
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 164
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 73
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1135
Składniki
Całe jajka dokładnie ubijamy z cukrem. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Do utartych jajek dodajemy po łyżce mąkę, delikatnie mieszając. Na koniec dolewamy olej. 2/3 ciasta przekładamy do wysmarowanej 21 cm tortownicy. Resztę mieszamy z trawą cytrynową, jęczmieniem, cukrem waniliowym i wykładamy na białe ciasto. Biszkopt pieczemy ok. 30 minut w 170 C. Schłodzoną śmietanę ubijamy pod koniec dodajemy , cukier waniliowy, 2 fixy, syrop klonowy i odrobinę soku z cytryny. Upieczony biszkopt kroimy na pół. Dolną warstwę smarujemy powidłami śliwkowymi, nakładamy połówki truskawek, przykrywamy warstwą ubitej śmietany. Przykrywamy drugą częścią biszkoptu, nakładamy śmietanę i plasterki truskawek. Boki posypujemy kolorowymi opłatkami. Schładzamy.