Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort szpinakowy pod beszamelem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 76
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 154
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 76
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 154
Składniki
Posiekaną cebulę zeszklij na maśle. Dodaj mąkę, mleko i ser. Stale mieszając, dosyp sól, pieprz i startą gałkę muszkatołową.
Na oliwie podsmaż pokrojony czosnek, po czym dorzuć liście szpinaku. Dolej sok z cytryny i dodaj przyprawy. Duś całość ok. 5 minut.
Gotową masę szpinakową połącz z beszamelem. Rozsmaruj ją na naleśnikach, tworząc piętrowy tort. 4. Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 220°C i piecz około 15 minut.
<strong>Przepis nadesłała: Anna Bieńkowska</strong>Źródło: Kurier TV