Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort szampański"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 29
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 163
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 335
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1100
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1550
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 29
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 163
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 335
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1100
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1550
Składniki
Biszkopt: białka ubij z cukrem i żółtkami. Wsyp mąkę i kakao, wymieszaj. Piecz 40 min w 170°C (blacha 20 na 36 cm).
Krem: żelatynę namocz w 2 łyżkach zimnej wody. Zalej 1/4 szklanki wrzącej wody, rozpuść. Banany zmiksuj z sokiem z cytryny. Kremówkę ubij z cukrem pudrem, musem bananowym i żelatyną.
Z biszkoptu wykrój kształt butelki, przekrój na dwa placki. Spód nasącz połową nektaru. Ułóż plasterki bananów, skrop sokiem z cytryny. Posmaruj kremem, ułóż biszkopt, nasącz nektarem. Schłodź.
Kremówkę, cukier puder i serek ubij. Żelatynę namocz w łyżce zimnej wody, rozpuść w 1/4 szklanki wrzącej wody. Ostudź. Mieszając, wlej do masy serkowej. Podziel na tyle porcji, ilu chcesz użyć barwników (każdą dobrze zmiksuj z wybranym barwnikiem). Na torcie narysuj kontury butelki szampana, udekoruj kolorowymi masami. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie