Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny tort na każdą okazję, a do tego prosty i mimo długie opisu szybki w przygotowaniu. Wszyscy się zajadali. Polecam:)
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 96
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 164
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 96
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 164
Składniki
Upiec biszkopt czekoladowy. Ubić białka na sztywno, dodać cukier, następnie żółtka wymieszane z octem. delikatnie mieszając dodawać powoli mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Piec ok. 30 min w 180 stopniach. Po wystudzeniu przeciąć na dwa blaty.
Upiec biszkopt orzechowy Ubić białka na sztywno, dodać cukier, następnie żółtka wymieszane z octem. delikatnie mieszając dodawać powoli mąkę, orzechy i proszek do pieczenia. Piec ok. 30 min w 180 stopniach.
Masa cappuccino. Schłodzony serek mascarpone i śmietanę 30% oraz cukier puder powoli miksujemy, a kiedy składniki nieco się połączą, możemy zwiększyć obroty miksera. Masę ubijamy do momentu, aż zrobi się sztywna. Powoli dodajemy cappuccino. Gotowym kremem przekładamy na blaty które mogą być wcześniej lekko nasączone np. naparem kawy.
Masa śmietankowa do dekoracji. Ponownie schłodzony serek mascarpone i śmietanę 30% oraz cukier puder powoli miksujemy, a kiedy składniki nieco się połączą, możemy zwiększyć obroty miksera. Dodajemy sok z cytryny, dzięki czemu masa nie jest mdła. Krem ubijamy do momentu, aż zrobi się sztywny.
Dekorujemy według uznania. Ja wybrałam czekoladowe gwiazdki i motylki oraz srebrne perełki.