Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort śmietankowy z brzoskwiniami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 581
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 133
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 140
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22721
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 581
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 133
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 140
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22721
Składniki
Masło, połowę cukru i szczyptę soli utrzyj na kremową masę. Dodaj utarte żółtka, migdały, mąkę, proszek do pieczenia i ubitą pianę z białek.
Wlej masę do tortownicy o przekroju 26 cm, wstaw do nagrzanego do temp. 175°C piekarnika. Piecz 25-30 min, schłódź. Żelatynę rozpuść,brzoskwinie osącz, z jednej z nich wytnij gwiazdki do dekoracji, pozostałe pokrój w kosteczkę. Połącz ze śmietanką i sokiem z cytryny, ubij na krem.
Dodaj resztę cukru i ajerkoniak. Połącz po trochu z żelatyną. Odstaw, aż stężeje. Szklankę śmietany kremówki i cukier wanilinowy ubij, dodaj.
Połową kremu posmaruj tort, poustawiaj dookoła pionowo wafelki-rurki, wypełnij resztą kremu.
Ubij krem z pozostałej śmietany, z pomocą worka cukierniczego udekoruj tort, dodaj gwiazdki z brzoskwini, posyp kakao, schłódź.
Czas przygotowania: 60 minut.Źródło: Na żywo