Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
TORT ZACHWYCI KAŻDEGO SWYM DELIKATNYM SMAKIEM
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 51
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 51
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
BIAŁKA UBIĆ Z CUKREM.STOPNIOWO DODAWAĆ ŻÓŁTKA,MĄKĘ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I KAKAEM.CIASTO PRZEŁOŻYĆ DO TORTOWNICY WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA.PIEC 30 MINUT W 180ST.
OSTUDZONY BISZKOPT PRZEKROIĆ NA DWA BLATY.KAWĘ WYMIESZAĆ Z KONIKIEM.NASĄCZYĆ DOLNY BLAT.
ŻÓŁTKA UTRZEĆ Z CUKREM NA PUSZYSTĄ MASĘ.STOPNIOWO DODAWAĆ PO ŁYŻCE SEREK I ROZPUSZCZONĄ W 1/3 SZKLANKI WODY ŻELATYNĘ.WYMIESZAĆ A NASTĘPNIE POŁĄCZYĆ Z UBITĄ KREMÓWKĄ.
POŁOWĘ KREMU ROZPROWADZIĆ NA NASĄCZONYM BLACIE,PRZYKRYĆ DRUGIM BLATEM,ZNÓW POLAĆ KAWĄ Z KONIAKIEM.TORT POKRYĆ RESZTĄ KREMU.POLAĆ POLEWĄ I SCHŁODZIĆ.
JA DODATKOWO UDEKOROWAŁAM BOKI PŁATKAMI MIGDAŁÓW.