Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie taki diabeł straszny, jak go malują. Myślałam, że porywam się z motyką na księżyc, ale w sumie bardzo łatwe do zrobienia.:) Polecam, strasznie pyszne
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Składniki
Białka ubić na sztywno, pod koniec dodawać stopniowo cukier, mąkę i na koniec ocet.
Na blachę z papierem do pieczenia wyłożyć masę białkową w kształt koła, rozłożyć dosyć płasko, nie w szpic. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i po 5 minutach przykręcić temperaturę do 150 stopni. Piec 1,5 godziny. Piekłam z termoobiegiem dolna grzałka. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik i studzić w lekko uchylonych drzwiczkach.
Kremówkę ubić na sztywno bez cukru, wyłożyć na bezę i poukładać ciasno owoce. SMACZNEGO!!!