Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort owocowo-migdałowy"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3241
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3241
Składniki
Brzoskwinie umyj, obierz ze skórki, pokrój na połówki. Jajka zmiksuj z cukrem. Stopniowo przesiej do nich obie mąki, wymieszaj. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę. Piecz 20 minut w 180oC. Gdy wystygnie przekrój go wzdłuż na pół. Wstaw do lodówki na dwie godziny.
Śmietanę ubij na sztywno, dodając pod koniec cukier puder. Zmiksuj ją z serkiem. Na biszkopt wyłóż część kremu, połówki brzoskwiń, przykryj kremem. Na tym ułóż drugi biszkopt, warstwę kremu, maliny, przykryj kremem. Udekoruj owocami, boki obsyp płatkami migdałów.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień