Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Składniki
Zaparz kawę, wystudź. Serek mascarpone wymieszaj z cukrem pudrem na najniższych obrotach. Śmietanę ubij na sztywno, wlej 3 łyżki kawy, delikatnie połącz z serkiem. Każdy blat biszkoptu nasącz likierem lub kawą.
Jeden blat ułóż na spodzie, posmaruj 1/3 kremu, przykryj drugim blatem, wyłóż 1/3 kremu, przykryj trzecim blatem, wierzch i boki posmaruj resztką kremu. Czekoladę rozpuść, wystudź, wylej na tort. Schładzaj 2 godziny.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień