Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort marchewkowy z serowym kremem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 250
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5403
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 250
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5403
Składniki
Całe jajka utrzyj z 20 dag cukru. Dodaj obraną i startą marchew, mleko oraz olej. Połącz . W misce wymieszaj mąkę ze szczyptą soli, proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną. Dodaj siekane orzechy.
Sypkie połącz z masą marchewkową. Przygotowane cia sto umieść w wyłożonej pergaminem tortownicy. Piecz około 50 min w temperaturze 160 st. Wyjmij, przestudź, przekrój na trzy blaty.
Serek mascarpone zmiksuj z resztą cukru. Dodaj ubitą na sztywno kremówkę, połącz. Blaty marchewkowe przełóż 3/4 porcji kremu, dociśnij. Posmaruj resztą kremu, schłodź.
Masę marcepanową (ok. 30 dag) zagnieć, dodając do większej części pomarańczowy barwnik spożywczy. Do reszty dodaj zielony barwnik. Formuj małe marchewki. Doklej do nich zieloną nać marcepanową. Udekoruj wierzch tortu.Źródło: Świat kobiety