Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
podoba sie dzieciom i swietnie smakuje
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Białka ubic z cukrem. dodac żółtka, mąki i proszek. Wymieszać . Uszykować metalową miskę, wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą.wlać ciasto i upiec biszkopt. piec ok 35 min w temp 160 stopni
ubic smietane. biszkopt przekroic na 4 części.z cytryny, wody i olejku zrobic przelanie. przekladac torta. do 1 warstwy dokladam brzoskwinie, druga biala a do 3 maliny. sok przyda sie pozniej do zabarwienia smietany na różowo.
ukladamy 1 piszkopt przelewamy, kladziemy troche smietany, brzoskwinie, znów troche smietany, biszkopt, znow przelewamy, sama smietane, biszkopt,przelewamy, troche kremu, maliny,troche kremu, biszkopt, przelewamy. calosc smarujemy na wierzku smietana.
lalce wyjmujemy nogi i lekko wbijamy w torta. część śmietany miksujemy z sokiem z malin aby uzyskac różowa smietane. mozna wykalaczka zaznaczyc kroj sukienki. najpierw szpryca dekorujemy kolorem różowym gore sukienki oraz przod. resztę zdobimy biala smietana. ja wysypałam dodatkowo rózowa czesc cukrmrozowym. a na bialej czesci sukienki umiescilam kwiatki.