Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienity tort kokosowy, który będzie wyśmienitym dodatkiem do wspaniałej uroczystości.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 67
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 67
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Składniki
Białka ubić na sztywną pinę. Dodawać po trochu cukier - nadal ubijać.Dodać nstępnie kokos i bułkę tartą- delikatnie wymieszać. Masę wylać na 12-sto jajeczną tortownicę. Piec na środkowym poziomie piekrnika w temp.170 stopni przez około 40 min. Gdy blat wystygnie (najlepiej na drugi dzień) przeciąć na połowę. Tort na ponczować i przełożyć kremem czekoladowym. PRZEPIS NA KREM: 40 dkg cukru, 2 jja całe, 1/2 szklanki wody, 6 łyżek kakao, 2 łyżki kawy rozpuszczalnej - wszystko dać do garnka i zagotować, ciągle mieszając.Ostudzić.dodać 50 dkg masła i utrzeć. Palce lizać!!!