Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jak widać na załączonym obrazku wygląda pysznie i taki jest!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Biszkopt jasny: ubijamy pianę z białek dodajemy cukier i żółtka. Ręcznie łączymy z mąką i proszkiem. Pieczemy w 180 st ok 25-30 minut sprawdzamy patyczkiem. Po ostudzeniu przecinamy na pół. Biszkopt jagodowy: ubijamy białka dodajemy cukier i galaretkę oraz żółtka. Łączymy delikatnie z mąką. Pieczemy j.w około 15 minut.
Masa jagodowa: ubijamy kremówkę i dolewamy sok odsączony z jagód. gdy się ubije dodajemy do ciepłej rozpuszczonej żelatyny łyżkę masy mieszamy energicznie i wlewamy do całości kremy. na końcu dodajemy jagody. krótko miksujemy i wyłączamy mikser.
Przekładamy tort w następującej kolejności: Biszkopt jasny-dżem-1/3kremu-biszkopt jagodowy-dżem-1/3 kremu-biszkopt jasny.
resztą kremu obkładamy tort.
dekorujemy wg własnego upodobnia bitą śmietaną lub śnieżką jak ja. Tort jest niezbyt trudny a efekt jak widać:)
smacznego!!!! :)