Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty, lekki i bajecznie biały. W sezonie letnim można udekorować świeżymi owocami.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 408
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11554
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 76
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 408
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11554
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 76
Składniki
Z cukru odsyp 0,25 , resztę wsyp do garnka, zalej wodą, postaw na ogniu, aż się rozpuści i powstanie syrop. Ubij białka i stopniowo, cały czas ubijając, dosypuj odsypany wcześniej cukier, aż powstanie sztywna piana. Stopniowo dodawaj wrzący syrop, nadal intensywnie ubijając.
Na trzy wyłożone papierem spody form tortowych, rękawem cukierniczym nakładaj spiralnie krem, aż dno będzie całkiem zakryte. Włóż do rozgrzanego do 130 C piekarnika i piecz przy lekko uchylonych drzwiczkach 50 min. Wyjmij. Ubij śmietanę na sztywno, dodaj cukier waniliowy. Bezowe placki przełóż bitą śmietaną i konfiturą (lub dżemem). Na wierzch i boki nałóż równomiernie bitą śmietanę. Udekoruj wiśniami z syropu.