Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Biszkopty zetrzec na tarce albo do malaksera(trochę odłożyc do posypania wierzchu).Dodac masło i wyrobic.Dno tortownicy wyłożyc papierem do ciast,wyłożyc masę i dobrze ugniesc.Przygotowac galaretkę z połowy wody podanej na opakowaniu,ostudzic.Serki włożyc do wysokiego naczynia dodac wyciśnięty sok z cytryny,zimną galaretkę,wymieszac.Dodac ubitą śmietanę i delikatnie wymieszac.(masa ma byc nie za słodka,winna).Masę wylac na spód posypac tartymi biszkoptami i do lodówki na 5-6godz.Ja osobiscie zostawiam na całą noc do lodówki.